Nordamerikansk mat

Nordamerikansk mat är ett otroligt brett begrepp, men det finns ändå vissa rätter och regioner som har haft större betydelse än andra. USA och Mexiko har gjort betydligt större avtryck på den gastronomiska världsscenen jämfört med Kanada. Här kan du läsa mer om nordamerikansk mat och några av de populäraste rätterna.

Mat från USA

Mat från USA kallas ofta för amerikansk mat. Världens främsta supermakt har såklart även stor makt även när det gäller mat och dryck. De har vinproduktion i världsklass i Kalifornien såväl som Oregon. De är dock framför allt kända för sin snabbmat med hamburgare och friterad kyckling som några av de populäraste rätterna. Andra världskända rätter inkluderar buffalo wings, barbecue och lobster rolls.

Mexikansk mat

Mexiko är för många det ultimata matlandet. Det mexikanska köket har spridits över hela världen och bland annat svenskar älskar tacos, guacamole, burritos, enchiladas, quesadillas och chili con carne. Maten har influenser från stora delar av världen, bland annat Europa, Asien och mayaköket.

Karibisk mat

Karibisk mat sägs vara en blandning av hela världen. Här blandas europeiska, asiatiska, kreolska, afrikanska, latinamerikanska, kinesiska och japanska smaker samman med lokala ingredienser. Cassava, sötpotatis, papaya, kokos och chili smaksätter de många fisk- och kycklingrätterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *