3 matförslag till första dejten

Att gå på dejt kan vara nervöst, spännande och alldeles underbart. Det finns många dejtingsidor att välja bland, det finns ännu fler saker att fundera på när det gäller vad man ska göra på första dejten. Om det är så att tanken är att ni ska äta någonting, oavsett om det är hemma eller på restaurang, kan det dock vara svårt att veta vad man ska äta. I den här artikeln ska du därför få några tips på mat som träffar rätt (i de flesta fall). Vad kan man säga generellt om mat som är bra att äta på första dejten? Många skulle nog hålla med om att det är bäst att inte äta någonting som är för tungt. Man vill liksom inte sitta i en tung ”matkoma” under halva dejten. Undvik matkoman genom att äta/bjuda på något av följande:

Räkor

Nästan alla tycker om räkor. Du måste förstås kolla först om din dejt följer någon eventuell diet, om hen är vegetarian till exempel. Räkor går dock hem hos de flesta. Kombinera med ett gott färskt bröd och aioli och du har en vinnare.

Tapas

Spansk plockmat går att äta ute på restaurang eller hemma. De många smårätterna drar ut på måltiden samtidigt som variationen blir ett samtalsämne i sig. Frågan är om inte det gör tapas till ett perfekt alternativ för den som känner att det är svårt att starta konversationer.

Sushi

Sushi har ungefär samma fördelar som tapas i det att det är en måltid som intas i delar. En del skulle nog säga att sushi känns lite fräschare än tapas. Det är en ännu lättare måltid och serveringarna brukar vara ganska små, men det tar fortfarande tid att äta och lämnar gott om utrymme för intressanta konversationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *