Gör en tandblekning hemma om maten gett dig gula tänder

Att viss mat och dryck kan ge gula och missfärgade tänder är känt sedan länge. Men det finns även en del livsmedel som gör att du kan få gula tänder i förtid. Du bör därför tänka på att minska ner lite på dessa om du tror att de ger dig gula tänder. Några av de största bovarna är kaffe och te. Om du vill dricka te är det bättre att välja ett ljust sådant om du vill undvika missfärgningar. Soja är ett annat känt livsmedel som är känt för missfärgningar. Man säger ofta att om ett livsmedel kan fläcka ner dina kläder så kan det även fläcka dina tänder. Soja är definitivt ett sådant exempel.

Få bukt med gula tänder hemma

Om skadan redan är skedd och dina tänder börjat gulna finns det som tur är en lösning på problemet. Idag kan du göra en tandblekning hemma som är precis lika bra som hos en tandläkare. Det viktiga är att välja en som rekommenderas av tandläkarna själva och som får bra betyg på bäst i test-listorna. De flesta tandblekningar är idag väldigt enkla att använda och innehåller inga skadliga ämnen. Det finns även speciella pennor du kan köpa för att ”fylla på” med jämna mellanrum.

Undvik även blåbär och rödbetor

Det är inte bara mörka livsmedel som ger dig missfärgade tänder. Blåbär hyllas ofta för att de har så många hälsofördelar men de kan även påverka dina tänder. Tricket här är att skölja munnen direkt efter att du har ätit dem för att försäkra dig om att hålla tänderna i gott skick. Rödbetor är ett annat exempel. När du tänker efter vet du säkert att rödbetor har en väldigt intensiv färg och det blir ännu värre om du dricker dem som en juice. Därför bör du alltid borsta tänderna direkt efter att du har ätit rödbetor i någon form för att göra dig själv en tjänst. Sist men inte minst vill vi också varna för rödvin som också har en negativ påverkan. Gör det till en vana att alltid skölja munnen efter att du har ätit eller druckit något sådant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *