Imponera med en fantastisk pasta

Få livsmedel är så variationsrika som pasta. Pasta går hem i allt från snabb vardagsmat till lyxig middagsmat. För att få till den perfekta pastan är det emellertid viktigt att du vet om några saker. Vi ska titta närmare på vilka dessa är här.

Vill du laga en riktigt god pasta gäller det att du väljer en sort av hög kvalitet, men du behöver inte alls gå till specialbutiker. Faktum är att den pasta du kan köpa i matvarubutiken från barilla.com är fantastisk. När du väl har din pasta hemma är det bara att skrida till verket för att få till en riktigt god pastarätt. I den här texten ska vi bjuda på några varianter.

Koka pastan rätt

Det spelar ingen roll hur fantastisk pasta du köpt om du slarvar med kokningen. Den första regeln är att du behöver rikligt med vatten och salt. Salta gärna vattnet lite extra när du tror att du saltat tillräckligt. Låt vattnet sedan koka upp ordentligt innan du lägger i din pasta. Koka pastan i fem till sju minuter. Den får gärna vara lite al dente när du tar upp den eftersom den fortsätter att tillagas så länge den är varm.

Laga en klassiker

Pasta för onekligen tankarna till Italien. Aftonbladet rapporterar här om vad du behöver veta om den italienska matkulturen. En riktig klassiker är en pasta carbonara. Den gör du genom att fräsa skinka av god kvalitet för att sedan blanda i pastan. Sist häller du på en blandning av ägg och parmesan så att du får en krämig pastarätt. Toppa med massor av svartpeppar, extra parmesan och eventuellt en äggula.

Gör pesto av allt möjligt

En vardagsklassiker som även går att göra festlig är pesto. Vanligen består pesto av parmesan, vitlök, pinjenötter, basilika och olivolja. Det går dock utmärkt att göra pesto av andra gröna blad, nötter och frön. En billig variant som är förvånansvärt god är att byta ut basilikan och pinjenötterna mot persilja och solrosfrön. Mixa med övriga ingredienser med en stavmixer till en krämig röra och blanda med pasta. Toppa gärna med extra ost. Det går även att byta ut basilikan mot exempelvis grönkål, ärtor, soltorkade tomater eller det lite otippade alternativet morotsblast. Våga experimentera för att hitta just din favoritpesto. Glöm heller inte att pesto fungerar perfekt som topping på en bruschetta eller som en krämig sås till salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *