Så fixar du bästa maten till födelsedagsfirandet

Maten är en mycket viktig del av ett födelsedagsfirande och andra kalas. Maten måste planeras utifrån födelsedagsbarnets preferenser, antalet gäster, dieter och allergier samt platsen där firandet äger rum. Här får du tips på hur du fixar mat som kommer att göra succé när det vankas födelsedagsfirande.

Satsa på en personlig tårta

Tårtan är förmodligen det viktigaste elementet när någons födelsedag ska firas. Slarva inte med tårtan utan se till att lägga extra krut på att få till en personlig tårta. Det kommer garanterat att höja stämningen på kalaset. Du kan beställa en unik tårta i Stockholm och andra orter i Sverige via dintårta.se. Du hittar ett mycket stort utbud av bland annat fototårtor, logotyptårtor och motivtårtor. Det gör det möjligt att beställa en tårta som verkligen faller födelsedagsbarnet i smaken. Välj mellan tårtor i alla möjliga färger, former och motiv. Tårtan levereras direkt till dörren och det går även att beställa expressleverans. Glöm inte tårtljusen!

Anpassa efter antalet gäster

Utgå alltid från antalet gäster när du planerar mat och dryck till kalaset. Om det är relativt få gäster kan du satsa på mer avancerade rätter och lägga ned lite mer tid på tillagningen. Om du däremot har många gäster är det bättre att servera något enklare alternativt som går att förbereda i förväg. Buffé är ett bra val till större födelsedagskalas eftersom många av rätterna och tillbehören kan förberedas långt innan och ställas i kylskåpet. När det gäller dryck är det också bra att planera efter hur många som planerar att komma på kalaset. Du kan beräkna hur mycket dryck du behöver baserat på hur många rätter du planerar att servera. Det är alltid bättre att ha lite för mycket än för lite, framför allt när det gäller dryck. Flaskor med alkohol som inte öppnats kan alltid lämnas tillbaka.

Kolla upp eventuella dieter eller allergier

Som värd bör du alltid fråga dina gäster om de har några allergier eller dieter. Fråga i god tid så att du har tid att planera matinköp. Skaldjur, nötter och gluten är vanliga allergier, men det är ofta enkelt att anpassa maten alternativt göra separata rätter till allergikerna. Du bör även tänka på gästernas dieter. Det blir allt vanligare att svenskar vill äta mer vegetariskt, så du bör planera för ett eller flera vegetariska alternativ. Det finns massor av olika dieter och det kan vara svårt att laga mat som passar alla preferenser. Det är dock alltid bra att fråga innan för att säkerställa att alla har något gott att äta på kalaset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *