Skydda din mat med köksservice

Om du driver restaurang känner du väl till vikten av att skydda maten och säkerställa hygienen. Att göra dina ansträngningar för att upprätthålla detta ansvar kommer att löna sig och märkas av dina kunder. Det gör att dina kunder känner sig trygga och sprider ett gott rykte om din restaurang.

Anlita professionella servicetekniker

Även om du sannolikt redan följer vissa rutiner för att skydda maten och upprätthålla god hygien, så finns det sannolikt ett antal saker du kan förbättra. Först och främst behöver du emellanåt utföra teknisk service och reparationer på kökets maskiner och utrustning. Storkök i restauranger använder nämligen köksutrustningen frekvent och utsätter det dagligen för slitage. När utrustningen skadas kan det i sin tur påverka maten och utsätta dina kunder för hälsorisker. I värsta fall kan utrustningen gå sönder och då rubbar det hela produktionen i köket, så vikten av ett välfungerande kök kan inte understrykas nog.

Lösningen på att alltid ha ett välfungerande kök är storköksservice. En rekommendation är att skaffa storköksservice med hjälp av RMS som är ett ledande företag inom denna bransch i Stockholm och Göteborg. Deras välutbildade servicetekniker har en lång erfarenhet och spetskompetens inom detta område och är tillgängliga via jourtelefon dygnet runt. På så vis får du alltid snabb service när du behöver det. Eftersom RMS alltid kommer utrustade med de vanligaste reservdelarna i sina servicebilar kommer problemet att oftast lösas vid första besöket. Varför inte teckna ett avtal med RSM för att säkerställa att maskinerna och utrustningen i köket alltid fungerar.

Förutom att teckna avtal med RSM kan du själv skydda maten genom ett antal åtgärder:

  • Förvara och förbered kött separat från andra livsmedel för att förhindra korskontaminering.
  • Kyl alltid maten omedelbart eftersom bakterier börja växa i rumstemperatur redan inom två timmar.
  • Tvätta händer och köksytor regelbundet för att förhindra bakteriespridning.
  • Var medveten om att bakterier som orsakar matförgiftning inte påverkar matens utseende eller smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *