Mat och snacks för filmkvällen

Att samla vännerna en fredags- eller lördagskväll för att titta på film, äta gott och bara umgås är något de flesta tycker om. Det finns dock två val som måste göras. Vilken film som ska ses samt vilken mat eller snacks som ska serveras.

Beställa mat eller laga själv?

Om ni ska äta samtidigt som ni tittar på film rekommenderas det att välja mat som är lätt att äta, soppa är ett dåligt alternativ. Sedan måste ni bestämma ifall någon ska laga maten eller om ni ska beställa istället. Genom att kontakta en pizzeria i Norrköping, eller var ni än bor, kan ni snabbt få den levererad till dörren, eller så kan en av vännerna hämta upp den när de är på väg hem till den som anordnar filmkvällen.

Många föredrar dock att laga maten själv. Det blir ofta billigare, i alla fall om det är en stor grupp som ska ha filmkväll. Tips på mat som är relativt lätt att laga, och som fungerar till filmkvällen, är utsökta snittar, grönsaksstavar med dipp eller en ostbricka. Kort sagt brukar sådant som går att äta med händerna vara bra alternativ. Det finns flera tips att hitta på nätet över bra ”finger food”.

Godis och chips

För att en filmkväll ska lyckas är det nästan ett måste att servera lite godis och chips. En hel måltid är inte alltid nödvändigt. Du kan be alla gäster att äta innan de kommer så de inte blir hungriga mitt i filmen. Ställ fram ett par skålar med blandat godis och chips och de flesta gäster kommer vara nöjda.

Matcha maten till filmen

Beroende på vilken film ni ska titta på kan du göra hela kvällen till ett tema. Varför inte servera mat som påminner om den film ni valt? Om ni tittar på en mexikansk film, servera då mexikansk mat, eller engelsk mat ifall ni tittar på en engelsk film/film från Storbritannien och så vidare.

Glöm heller inte dryck. Det kan vara lättare att matcha det ni dricker till filmen istället för maten. Drinkar och alkoholfria drinkar finns det tusentals av, så ni kommer många gånger lättare hitta recept på dessa jämfört med mat ni kan laga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *