USA:s bästa smörgåsar

USA må vara hamburgarens födelseplats, men det är också hemmet för några av de godaste och mest kreativa smörgåsarna du någonsin kommer att smaka. Några av de bästa smörgåsarna i Amerika sträcker sig från klassiska köttfyllningar i deli-stil till Latinamerika-inspirerade rullar.

Po’boy är en unik smörgås med en intressant historia. Smörgåsen härstammar från Louisiana uppfanns av två bröder som hette Benny och Clovis Martin under tidigt 1900-tal. Martins öppnade en smörgåsbutik i New Orleans och började göra Po’boys med franskt bröd fylld med en mängd olika kött eller skaldjur som rostbiff, skinka och ost, köttbullar, ostron, krabbor eller räkor. På hellofresh kan du enkelt beställa hem ingredienserna som ingår i en Po’boy om denna smörgås låter utsökt. Smörgåsen fick stor popularitet på grund av det lokalt tillverkade brödet som är krispigt på utsidan och otroligt mjukt på interiören. Idag serveras den här Louisiana klassikern oftast med pommes frites och diverse dippsåser.

Pastrami på råg är New Yorks signatursmörgås och en klassiker på många judiska delirestauranger. Denna enkla smörgås består traditionellt av delikata pastramiskivor som placeras på rågbröd, sedan toppade med kryddig senap, och det hela åtföljs vanligtvis av kosher dill pickles på sidan.

En riktig amerikansk ikon, klubbsmörgåsen (Club Sandwich), består av bacon, kokt kycklingbröst, tomater och salladsblad som är inklämda mellan några skivor rostat bröd med majonnäs. Smörgåsen är nära kopplad till hotell och resorts som en populär pjäs på menyn, dess namn tros komma från sin popularitet på golfklubbarna under 1900-talet.

Chimichanga är en lindad, friterad mjöltortilla fylld med en mängd olika ingredienser som strimlad kyckling, nötkött, ris, bönor, lök och ost. Oavsett ursprung så är Chimichanga en allmänt känd favorit i hela Mexiko och USA fram till denna dag, med många regionala variationer. Det rekommenderas att servera Chimichangas med salsas, gräddfil eller guacamole.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *