En växtbaserad kosthållning för både en bättre miljö och en bättre hälsa

Med ett ökat intresse för både vår egen hälsa och vår planets hälsa så har en specifik kosthållning tagit världen med storm: den växtbaserade. Den har fantastiska fördelar för vår livslängd, för vårt hjärta och vår hjärna.

Det har varit känt under en lång tid att en kosthållning fylld av organiska, ”hela” livsmedel som växer i naturen har fantastiska fördelar för både klimatet och människans kropp. Under senare tid så har det visat sig att en kosthållning som innehåller till större del nötter, frukt och grönt, med begränsat intag av djurprodukter och insulinspikande livsmedel har imponerande effekter när det kommer till diabetes, hjärtsjukdomar och även cancer.

I en studie som nyligen publicerades fick deltagare som redan var överviktiga antingen äta en växtbaserad diet eller fortsätta med sin nuvarande diet. Resultatet visade sig vara överväldigande. I den grupp som fick äts en växtbaserad diet förbättrades den mentala hälsan märkbart, tillsammans med viktminskning, mindre depression och även högre arbetsproduktivitet.

En växtbaserad kosthållning har kommit att bli väldigt populär under de senaste åren och idag finns det många studier, böcker och produkter relaterade till denna kosthållning. I Sverige kan man nu även beställa sin egna matkasse, designad för en växtbaserad kosthållning. Dessa kan beställas från Ica, Linas Matkasse, Willys och även matkassetoppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *